Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Pierś z kaczki zamarynować w przyprawie do grilla i czosnku, dodać 2 łyżki oleju, odstawić.
  • Z pomarańczy zetrzeć skórkę, dodać do oliwy z oliwek, wymieszać z miodem. Wyciąć filety z pomarańczy. Resztki pomarańczy wycisnąć do dresingu.
  • Na patelni rozgrzać olej, smażyć kaczkę od strony skóry ok. 8 minut – uważając, aby jej nie przypalić. Tłuszcz powinien wytapiać się długo. Obrócić pierś na drugą stronę i smażyć jeszcze ok 2-3 minuty, zdjąć z patelni, posolić i po 2 minutach pokroić na plastry.
  • Sałatę wymieszać z dresingiem, dodać pokrojone w plasterki rzodkiewki i filety z pomarańczy. Na wierzchu ułożyć kaczkę i posypać prażonymi pistacjami.