test

Kasztany – (jak) to się je?

Jesienne spacery i zbieranie kasztanów – to musi iść w parze! Ale kasztany, poza tym, że są świetnym materiałem do tworzenia figurek i dekoracji domowych, mogą stanowić także niezwykłe doświadczenie kulinarne! Zapraszamy w podróż po tajemnicach jadalnych kasztanów – jak, skąd i dlaczego?

czytaj więcej

Dobrana para – zioła: bazylia, cząber, estragon.

W poprzednich artykułach z cyklu „Dobrana Para” poznaliście już kilka odmian papryki, a także przyprawy z grupy przypraw korzennych, m.in. : gałkę muszkatołową, gorczycę białą, kminek, kurkumę czy kolendrę. Dzisiaj otwieramy przed Wami świat innej kategorii przypraw, czyli ziół. Zapoznajcie się bliżej z pierwszą czwórką: bazylią, cząbrem, estragonem i jałowcem.

czytaj więcej

Dla relaksu? Spacer!

Wszyscy zdajemy sobie sprawę z niepodważalnych korzyści aktywności fizycznej – szczególnie po roku kwarantanny, gdy zasiedzieliśmy się w domach. Jeśli jednak intensywne ćwiczenia nie są tym, co lubisz, mamy dobrą wiadomość – spacer ma mnóstwo zalet, pozwoli Ci się zrelaksować i zbudować pozytywne nawyki. Spaceruj w dobrym stylu!

czytaj więcej