test

Zero Waste w Boże Narodzenie, czyli poświąteczne śniadania

Po obfitych świętach często zostaje nam mnóstwo pysznych składników i resztek potraw, które można wykorzystać w nowych, prostych daniach na śniadanie. Zamiast sięgać po typowe poranne kanapki, warto wykorzystać resztki mięsa, warzyw czy serów do przygotowania niebanalnych potraw. Poniżej znajdziesz cztery inspirujące pomysły na poświąteczne śniadania, które są szybkie, smaczne i pomagają uniknąć marnowania jedzenia.

czytaj więcej

Konkurs „GOTUJ PO SWOJEMU! DODAJ SZCZYPTĘ SIEBIE” startuje!

Chłodne miesiące przyszły szybciej, niż sądziliśmy, a wraz z nimi czas, w którym coraz częściej spędzamy wieczory w ciepłej kuchni, przygotowując potrawy, które rozgrzewają i przywołują miłe wspomnienia. Dlatego z radością zapraszamy do udziału w naszym nowym konkursie „GOTUJ PO SWOJEMU! DODAJ SZCZYPTĘ SIEBIE” – konkursie, który zachęca do twórczego podejścia do gotowania i pozwala na dodanie do znanych Wam przepisów odrobiny własnej inwencji.

czytaj więcej

Dzień placków ziemniaczanych.Smakuj i celebruj!

Listopad to czas, kiedy chętniej sięgamy po rozgrzewające i sycące potrawy. Z kolei ziemniaki we wszelakiej formie kochają wszyscy, prawda? Te dwa argumenty to idealny czas, by celebrować Dzień Placków Ziemniaczanych, który obchodzimy 10 listopada. Ciekawi, skąd wziął się pomysł na takie wykorzystanie ziemniaków, jak jadano je dawniej i jak można przyrządzić je w inny sposób? Zapraszamy na krótką historię placków ziemniaczanych!

czytaj więcej

Jesienne slow cooking na długie wieczory

Jesień to idealny czas, aby zwolnić tempo i delektować się chwilami spędzonymi w kuchni. Gdy liście spadają z drzew, a dni stają się coraz krótsze, kuchnia staje się miejscem, gdzie możemy tworzyć aromatyczne, rozgrzewające potrawy, które wymagają cierpliwości. Slow cooking, czyli długie gotowanie na wolnym ogniu, pozwala w pełni rozwinąć smaki składników, a jednocześnie daje nam okazję do celebrowania procesu przygotowywania posiłku. No i wpisuje się w piękny trend – slow life.

czytaj więcej