Jadalne kwiaty – tak, ale z głową!

Piękno i użyteczność jadalnych kwiatów wciąż nas zachwyca! Ich estetyka tkwi między innymi w różnorodnej, bardzo bogatej kolorystyce. Niektórzy jednak mają pewne obawy wobec jedzenia tych roślinek, dlatego my dziś, kierując się zasadą bezpiecznego jedzenia, przygotowaliśmy krótki poradnik dotyczący jadalnych kwiatów, które zapewni Wam spokojne głowy. Poczytajcie!

czytaj więcej

Wege grill

Czas pysznego grillowania – start! Jeśli tak, jak my, nie mogliście doczekać się rozkwitu wiosny i posiłków na świeżym powietrzu, to pewnie chętnie przygarniecie kilka inspiracji na smaczne grillowanie. Dziś przedstawiamy Wam propozycje dla wegetarian!

czytaj więcej

Fotografia kulinarna, czyli jak stylizować jedzenie

Na pewno zgodzicie się, że długotrwałe przebywanie w domu, spowodowane lock downem, może mieć chociaż jedną zaletę – więcej czasu na rozwijanie pasji albo odkrycie zupełnie nowych! Hobby, które uwielbiamy i polecamy rozwijać to fotografia kulinarna – nawet się nie domyślacie, ile tajemnic detali kryje w sobie to zajęcie!

czytaj więcej

Historia wielkanocnego żurku

Nie ma wielkanocnego śniadania bez żurku! To prawdziwy symbol święta zmartwychwstania, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Czy wiecie dlaczego akurat ta potrawa jest symbolem Wielkanocy i dlaczego jej receptura powstała przypadkiem? Zaraz się dowiecie!

czytaj więcej