test

Lato na talerzu, czyli o melonach i arbuzach

Lato to czas, kiedy na stołach królują soczyste, kolorowe owoce. Arbuz i melon to jedne z tych najbardziej orzeźwiających i wszechstronnych, które idealnie nadają się do tworzenia smakowitych dań i koktajli, a w gorące dni smakują jak wybawienie. Dziś zapraszamy Was do odkrycia inspiracji, które wprowadzą świeżość i radość do letniego menu, ale także ozdobią Wasze stoły.

czytaj więcej

Sztuka Prezentacji: Stylizacja potraw z truskawkami

W kręgu entuzjastów kulinariów, smak dania jest równie istotny, co jego prezentacja i staranne zaaranżowanie. Wśród rozmaitych owoców, które perfekcyjnie sprawdzą się w roli pysznych elementów dekoracyjnych są oczywiście truskawki, na które właśnie trwa sezon. Ich intensywnie czerwony kolor, soczysta konsystencja oraz słodki smak nadają się doskonale do wykorzystania w stylizacji potraw. A więc – jak to zrobić? Podpowiadamy!

czytaj więcej

Majowe śniadania na tarasie.

W majowe poranki na tarasie, balkonie czy ogrodzie, wyjątkowa atmosfera tworzy się sama – śpiew ptaków, otaczająca nas zieloność i ciepłe powietrze wystarczają, by mieć świetny humor. To, co możemy dodać od siebie to pyszne potrawy podane w wyjątkowy sposób – i to Wam właśnie polecamy! Poznajcie kilka nietypowych propozycji na stylizację majowych śniadań.

czytaj więcej

Historia wielkanocnego żurku

Nie ma wielkanocnego śniadania bez żurku! To prawdziwy symbol świąt, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Czy wiecie dlaczego akurat ta potrawa jest symbolem Wielkanocy i dlaczego jej receptura powstała przypadkiem? Zaraz się dowiecie!

czytaj więcej