test

Smak listopada – żurawina

Listopad nie należy do naszych ulubionych miesięcy – niesprzyjająca pogoda i krótkie dnie to nic, co mogłoby poprawiać samopoczucie. Warto jednak i w tym czasie poszukać czegoś optymistycznego -długich wieczorów z herbatą, sezonowych owoców i pysznych kombinacji smakowych charakterystycznych tylko dla późnej jesieni. Żurawina zdecydowanie może stać się jej symbolem.

czytaj więcej

W precyzyjnym stylu: kaiseki

Precyzja, misterne działanie, tradycja powtarzalności – tak w skrócie można by powiedzieć o kaiseki, czyli japońskiej sztuce wielodaniowego posiłku. Dziś opowiemy Wam trochę więcej o tej metodzie stylizowania jedzenia. A dajemy słowo, że jest o czym opowiadać! Zapraszamy na daleką wyprawę!

czytaj więcej

Gruszka – królowa jesieni

Cześć, jesień! Kolorowa pora roku wita nas dłuższymi wieczorami i pysznymi, ciepłymi smakami - niekwestionowana królowa tej pory roku to gruszka, dlatego my pokażemy Wam dziś kilka sposobów na godne powitanie tego owocu w kuchni. Na słodko? Na słono? No i z kim gruszka czuje się najlepiej w parze? Odpowiadamy!

czytaj więcej

Agrest – stylizuje i smakuje

Agrest to synonim sierpniowych dni spędzonych w ogrodzie lub na działce. Zielony, pyszny, lekko kwaśny, ale idealny do słodkich i wytrawnych dań. Chcecie dowiedzieć się więcej o tym pysznym owocu? Zapraszamy!

czytaj więcej