Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować sos: do słoiczka z zakrętką dodać wszystkie składniki dressingu, zamknąć i dobrze wstrząsnąć, aż sos będzie gładki.
- Czosnek posiekać, pomarańczę wyfiletować.
- Buraka obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Kurczaka pokroić w kostkę, dodać 2-3 łyżki oliwy i przyprawę do grilla pikantną. Usmażyć na patelni do uzyskania złotego koloru - ok 3 minuty z każdej strony, odstawić.
- Na lekko rozgrzaną patelnię wrzucić jarmuż i posiekany czosnek, smażyć ok. 1-2 minuty, aż jarmuż zmięknie i nabierze intensywnego koloru.
- Wymieszać z roszponką i polać dressingiem, przełożyć na talerz i ułożyć kolejno: kurczaka, buraka i filety z pomarańczy. Posypać kozim serem.