Dobrana Para – gotowe przyprawy idealne dla wegetarian

W poprzednich artykułach z cyklu „Dobrana Para” poznaliście już kilka odmian papryki, ziół, a także przyprawy z grupy przypraw korzennych. Czas na coś zupełnie innego! Poznajcie gotowe mieszanki przypraw, które pozwolą wegetarianom stworzyć pełnowartościowy w smaku, pyszny i aromatyczny obiad!

Przyprawa do frytek i ziemniaków

Na początek coś klasycznego, choć wcale nie tak oczywistego. Miejcie w szafce kuchennej zawsze Przyprawę do frytek i ziemniaków – świetnie podsyca i dopełnia smak tego warzywa, niezależnie od tego, czy je smażysz, pieczesz, czy gotujesz – sprawdzi się bezwzględnie! Użycie Przyprawy do frytek i ziemniaków Appetita to bardzo prosty sposób na nadanie ziemniakom niepowtarzalnego wyglądu oraz smaku. W przypadku gotowanych ziemniaków, przyprawę najlepiej dodać zaraz po ugotowaniu – tuż po odcedzeniu, kiedy jeszcze parują. Pieczone ziemniaki i zapiekanki przyprawia się przed włożeniem dania do piekarnika. Ale to nie wszystko! Spróbujcie użyć tej przyprawy także do innych warzyw – brokułów, kalafiora czy marchwi. Nie pożałujecie!

Przyprawa gyros i przyprawa kebab

Zaskoczeni? Już tłumaczymy. Przyprawa do gyrosa i kebaba świetnie zbuduje głębszy smak Twojego głównego dania – skoro masz już ziemniaki, warto dodać białko – tofu, seitana czy ugotowane jajko. Wszyscy co delikatnie poprószysz ulubioną kompozycją przyprawy do mięsa zyska ten wyjątkowy smak i na pewno nieco zmieni aromat dania. Przyprawa Kebab Appetita nada orientalnego smaku i aromatu kminu, gorczycy oraz gałki muszkatołowej, z kolei Przyprawa Gyros to kompleksowo dobrane i odmierzone zioła i przyprawy, umożliwiające odkrycie charakterystycznego smaku tradycyjnej, greckiej potrawy – może więc sprawdzi się z serem halloumi?

Przyprawa do potraw z fasoli

Przyprawa do potraw z fasoli Appetita, skomponowana jest z: soli, papryki słodkiej i ostrej, majeranku, czosnku, cebuli, pieprzu czarnego, bazylii, cząbru, oregano, wzbogaca walory smakowe oraz zapachowe dań z roślin strączkowych. Dodawaj ją do swoich warzywnych kotlecików, ale też soczewicy czy soi, które dodajesz do dania głównego, lub z których robisz pastę kanapkową. Smacznego!