Nietypowe narzędzia na (i do) grilla

Pewnie co roku w czasie majówki napotykacie się na dziesiątki artykułów radzących, co zabrać ze sobą na grilla. My chcemy pokazać Wam dziś coś więcej, niż tylko kosz piknikowy, serwetki i tacki do grilla. Jesteście gotowi na grillową rewolucję?

Do mięs

Mięsa z grilla to symbol majówki – kochamy gorące karkówki, kiełbaski, piersi z indyka, przyprawione aromatycznymi mieszankami. Aby ułatwić sobie grillowanie warto skorzystać z kilku narzędzi.

- Wieszak na podudzia. Idealny gadżet dla miłośników  mięsa z kurczaka. Posegreguje i ułoży w idealny rządek podudzia, co sprawi, że mięso będzie ugrillowane równo z każdej strony i gotowe w jednym momencie.

- Termometr do mięs. Czy moja karkówka jest już upieczona w środku? Z termometrem do mięs nie trzeba zadawać sobie tego pytania, a przy okazji osoba zajmująca się grillem nie musi się stresować, że poda zbyt surowe danie.

- Strzykawka do marynaty. Sprawi, że oprócz pysznej, pachnącej skórki, uzyskacie także mięciutki i aromatyczny środek mięsa – wystarczy, że wstrzykniecie do niego przygotowaną wcześniej marynatę.

- Szarpacz do mięsa.  Pomoże rozdrobnić każdy kawał grillowanego mięsa, dzięki czemu będziecie mogli podać swoim gościom kebab, czy po prostu mięso jako element sałatki lub wypełnienie tortilli.

- Taca do grillowania hot-dogów. Taca z wyżłobionymi miejscami na parówki, które obracają się podczas obróbki, dzięki czemu są przygotowane z każdej strony.

Do warzyw

Hej, wegetarianie i weganie! Znudzeni mięsożernym trendem na majówkowym grillowaniu? Przygotujcie ulubione warzywa i użyjcie do nich specjalnych narzędzi, by cała obróbka była jeszcze prostsza.

- Kosz do warzyw do grilla. Idealnie dba o delikatne potrawy, które siła i temperatura grilla może naruszyć. Dzięki niemu Wasze papryki czy serki nie będą spalone, ale łagodnie podgrillowane i pyszne w smaku!

- Uchwyty do trzymania kukurydzy. Lubicie kukurydzę z grilla? Uchwyty do zdejmowania z grilla upieczonych kolb kukurydzy pomogą Wam ściągnąć je z gorącego grilla, ale też ułatwią konsumpcję.

Do grilla

A teraz czas na dodatki do naszego głównego bohatera – grilla.

- Rozpylacz oleju do grilla. Zwilżanie rusztu zapobiegnie przywieraniu grillowanych potraw do rusztów grilla. Z rozpylaczem zrobicie to bezpiecznie, wygodnie i szybko.

- Skrzynka do wędzenia. A może by tak uwędzić mięso, sery czy warzywa i zachwycić gości czymś więcej, niż tylko grill?  Cieszcie się potrawami o wyśmienitym smaku, dzięki możliwości uwędzenia ich ze specjalną skrzynką.

- Kamień do grillowania. A na koniec – niespodzianka! Co powiecie na to, aby przygotować gościom pizzę z grilla? Do tego przyda Wam się kamień! Możecie grillować na nim także chleb, bagietki czy np. ziemniaki.