Pewnie co roku napotykacie się na dziesiątki artykułów radzących, co zabrać ze sobą na grilla. My chcemy pokazać Wam dziś coś więcej, niż tylko kosz piknikowy, serwetki i tacki do grilla. Jesteście gotowi na grillową rewolucję?
Do mięs
Mięsa z grilla – kochamy gorące karkówki, kiełbaski, piersi z indyka, przyprawione aromatycznymi mieszankami. Aby ułatwić sobie grillowanie warto skorzystać z kilku narzędzi.
- Wieszak na podudzia. Idealny gadżet dla miłośników mięsa z kurczaka. Posegreguje i ułoży w idealny rządek podudzia, co sprawi, że mięso będzie ugrillowane równo z każdej strony i gotowe w jednym momencie.
- Termometr do mięs. Czy moja karkówka jest już upieczona w środku? Z termometrem do mięs nie trzeba zadawać sobie tego pytania, a przy okazji osoba zajmująca się grillem nie musi się stresować, że poda zbyt surowe danie.
- Strzykawka do marynaty. Sprawi, że oprócz pysznej, pachnącej skórki, uzyskacie także mięciutki i aromatyczny środek mięsa – wystarczy, że wstrzykniecie do niego przygotowaną wcześniej marynatę.
- Szarpacz do mięsa. Pomoże rozdrobnić każdy kawał grillowanego mięsa, dzięki czemu będziecie mogli podać swoim gościom kebab, czy po prostu mięso jako element sałatki lub wypełnienie tortilli.
- Taca do grillowania hot-dogów. Taca z wyżłobionymi miejscami na parówki, które obracają się podczas obróbki, dzięki czemu są przygotowane z każdej strony.
Do warzyw
Hej, wegetarianie i weganie! Przygotujcie ulubione warzywa i użyjcie do nich specjalnych narzędzi, by cała obróbka była jeszcze prostsza.
- Kosz do warzyw do grilla. Idealnie dba o delikatne potrawy, które siła i temperatura grilla może naruszyć. Dzięki niemu Wasze papryki czy serki nie będą spalone, ale łagodnie podgrillowane i pyszne w smaku!
- Uchwyty do trzymania kukurydzy. Lubicie kukurydzę z grilla? Uchwyty do zdejmowania z grilla upieczonych kolb kukurydzy pomogą Wam ściągnąć je z gorącego grilla, ale też ułatwią konsumpcję.
Do grilla
A teraz czas na dodatki do naszego głównego bohatera – grilla.
- Rozpylacz oleju do grilla. Zwilżanie rusztu zapobiegnie przywieraniu grillowanych potraw do rusztów grilla. Z rozpylaczem zrobicie to bezpiecznie, wygodnie i szybko.
- Skrzynka do wędzenia. A może by tak uwędzić mięso, sery czy warzywa i zachwycić gości czymś więcej, niż tylko grill? Cieszcie się potrawami o wyśmienitym smaku, dzięki możliwości uwędzenia ich ze specjalną skrzynką.
- Kamień do grillowania. A na koniec – niespodzianka! Co powiecie na to, aby przygotować gościom pizzę z grilla? Do tego przyda Wam się kamień! Możecie grillować na nim także chleb, bagietki czy np. ziemniaki.