Współpraca z Ewą Wachowicz zaowocowała powstaniem nowej linii jej pięciu autorskich przypraw oraz duetem przypraw uniwersalnych – do mięs i warzywnej. Nasi specjaliści opracowali jednocześnie nową serię Grubo Mielone, czyli mocniejszy smak z większych kawałków.
Autorskie przyprawy Ewy Wachowicz
Stworzenie nowej serii przypraw sygnowanych nazwiskiem Ewy Wachowicz było możliwe dzięki jej doświadczeniu kulinarnemu i szerokiej wiedzy eksperckiej. Powstało pięć nowych mieszanek przypraw na bazie soli morskiej oraz w 100% z naturalnych składników, które wpadną w gusta miłośnikom aromatycznej kuchni. Zarówno entuzjaści kurczaka, dla których chrupiąca i złocista skórka ma znaczenie, jak i zwolennicy tradycyjnych kotletów z mięsa mielonego z dodatkiem majeranku i czosnku, odkryją nowe bogatsze smaki i aromaty. Ewa Wachowicz nie zapomniała także o smakoszach kuchni południa, tworząc przyprawę do zapiekanki makaronowej. Dla wielbicieli kuchni jarskiej Appetita ma dwie kompozycje przypraw – do sałatek i do ziemniaków pieczonych. Pierwsza, idealna do surowych warzyw, zawiera bukiet naturalnych ziół do sałatek. Druga powstała z myślą o osobach, która lubią spożywać warzywa na ciepło z piekarnika. Esencję aromatu i smaku zawarliśmy w przyprawie do ziemniaków pieczonych z rozmarynem.
Przyprawa Uniwersalna - warzywna
Jedną z najczęściej używanych przypraw w kuchni jest uniwersalna przyprawa warzywna. Autorska kompozycja Ewy Wachowicz wyróżnia się najwyższą zawartością warzyw na rynku – 39% – oraz najmniejszą zawartością soli, i to tej zdrowszej, czyli soli morskiej. Mieszanka warzywna do potraw znakomicie nadaje się do wzbogacania smaku zup, mięs, sosów, ryb i sałatek. Dodatkowo, co jest bardzo ważne, jeśli dbacie o swoje zdrowie, przyprawa ta nie zawiera glutaminianu sodu, barwników i aromatów.
Przyprawa Uniwersalna - do mięsa
Kolejna autorska propozycja Ewy Wachowicz powstała z dedykacją dla amatorów mięs. Skomponowana została na bazie soli morskiej w 100% z najwyższej jakości przypraw, ziół i warzyw. Dzięki temu nie zawiera glutaminianu sodu oraz barwników i aromatów. Jeśli więc jesteście miłośnikami mięs duszonych, smażonych, pieczonych i grillowanych, to użyjcie przyprawy sygnowanej nazwiskiem Ewy Wachowicz, by poczuć niezwykły smak i intensywny aromat swoich potraw.
Grubo Mielone
Nowa seria, składająca się z pięciu różnych dedykowanych przypraw, jest nowością na polskim rynku. Dzięki zastosowaniu grubego grysu przyprawy uzyskują więcej smaku z większych kawałków zawartych w opakowaniu, które to cząsteczki można podejrzeć przez specjalnie do tego przygotowane okienko na froncie opakowania. Grubo mielone przyprawy przeznaczone są dla osób chcących decydować o sposobie dodawania przyprawy. Bez względu czy będziesz używać młynka, moździerza czy bezpośrednio posypiesz potrawę, aromat rozniesie się po twojej kuchni. Dla miłośników wykwintnego mięsa powstała mieszanka przypraw do steku, który wysmażysz w ulubiony dla siebie sposób. Wielbiciele kurczaka mogą skorzystać ze specjalnie przygotowanej mieszanki do tego rodzaju mięsa, a zwolennicy ryb otrzymali przyprawę z dodatkiem cytryny, która jest idealnym uzupełnieniem takich dań. Appetita pamiętała także o wegetarianach, tworząc przyprawę grubo mieloną do warzyw zapiekanych. Osoby tęskniące za smakami południa powinny wypróbować przyprawę do kuchni włoskich z suszonymi pomidorami. Wszystkie przyprawy z serii grubo mielone doskonale nadają się do smażenia, grillowania i pieczenia.