Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny to prawdziwa klasyka wśród przypraw. Obecny w każdej kuchni, nadaje potrawom pikantny i wyrazisty smak. Natomiast pieprz czarny mielony dodaje się do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Zawsze dodaje się go pod koniec przyrządzania potrawy.
Pieprz ziołowy
Pieprz ziołowy to aromatyczna mieszanka ziół i przypraw, dzięki której potrawy nabierają głębokiego smaku i aromatu. Kompozycja pasuje zarówno do potraw mięsnych, jak i dań wegetariańskich. Dzięki dodatkowi pieprzu ziołowego, charakteru nabiorą również surówki i sałatki. Mieszanka podkreśla także wyjątkowe walory smakowe zup (szczególnie grochowej oraz kapuśniaku).
Papryka słodka mielona
Papryki ostra i słodka to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie. Papryki zachwycają swoim bogatym smakiem, którego poziom pikanterii i smaku zależy od odmiany. Dzięki temu, papryka słodka i ostra, znajdują swoje zastosowanie w różnorodnych daniach, zarówno mięsnych, jak też jarskich.
Czosnek granulowany
Czosnek jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw. Uprawia się go na całym świecie, ale szczególną sympatią darzą go mieszkańcy krajów śródziemnomorskich. Czosnek świetnie pasuje zarówno do pieczeni, zrazów, potraw z rusztu, zup i sosów, jak i lekkich sałatek czy przekąsek. Nadaje potrawom, głęboki, charakterystyczny smak i wyjątkowy aromat.
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka Appetita zawiera zestaw najwyższej jakości ziół i przypraw, polecanych jako dodatek do mięsa drobiowego. Nadaje przygotowanym potrawom delikatny i wyśmienity smak oraz aromat.
Przyprawa do mięsa mielonego
Dania z mięsem mielonym zaskakują różnorodnością. Podawane jest w formie smażonych kotletów, zimnych pieczeni, klopsów i pulpetów. Przyprawa do mięsa mielonego Appetita to kompozycja aromatycznych ziół i suszonych warzyw, wyselekcjonowanych z myślą o potrawach z mięsa mielonego.
Przyprawa gyros
Gyros to najbardziej znane danie kuchni greckiej. Aromatyczne mięso (tradycyjnie baranina), upieczone na wielkim, obrotowym rożnie i cięte w paseczki. W smaku gyrosa dominuje wyraźna nuta czosnku, cząbru i tymianku. Przyprawa Gyros to kompleksowo dobrane i odmierzone zioła i przyprawy, umożliwiające odkrycie charakterystycznego smaku tej tradycyjnej, greckiej potrawy.