Deszczowy czas w Krakowie dla nas okazał się bardzo ciepły i twórczy! 19 i 20 czerwca zrealizowaliśmy weekend ze smakiem i stylem dla zwycięzców konkursu „Przypraw nas o zachwyt 2”! Dwa dni pełne emocji, nowej wiedzy i pysznych potraw to czas, którego szybko nie zapomnimy. A co się działo? Poczytajcie i obejrzyjcie fotorelację!
Piątkowy relaks w Zalipiankach
Piątkowy wieczór był smaczną i stylową rozgrzewką przed głównym punktem programu, czyli wspólnym gotowaniem. Na początku spędziliśmy kilka chwil w przemiłej atmosferze, w foyer naszego hotelu, aby stamtąd wspólnie wybrać się na uroczystą kolację zapoznawczą z Ewą Wachowicz. Zaprosiliśmy uczestników konkursu do jej restauracji – Zalipianki
Sobotnie gotowanie w Kulinarnych Kreacjach
Rano prosto z hotelu wyruszyliśmy do studia Kulinarne Kreacje przy ul. Limanowskiego – tam na naszych uczestników czekały już stanowiska pracy, fioletowe fartuszki Appetity i menu sobotnich kulinarnych podbojów. Najpierw jednak - zasłużone nagrody! Z wielką radością wręczyliśmy nagrodę główną, najnowszy Thermomix, Pani Bernadecie, która przyprawiła nas o zachwyt swoim tatarem. Wszystkim uczestnikom rozdaliśmy dyplomy z podpisem Ewy Wachowicz oraz upominki od Appetity. Po krótkiej chwili dla fotoreporterów pozostało najważniejsze - gotowanie!
Pod czujnym okiem Ewy Wachowicz uczyliśmy się, jak przygotowywać przystawkę, czyli pieczonego bakłażana pod cypryjskim serem halloumi, który zachwycił wszystkie podniebienia! W ramach dania głównego przygotowaliśmy różne rodzaje pysznego pesto – m.in. zielone, czerwone lub to z liści rzodkiewki.
Na koniec należy się oczywiście niespodzianka – czyli deser z truskawami ze specjalnego przepisu Ewy Wachowicz, który zaskoczył naszych uczestników smakiem i stylem!
Dziękujemy za ten pełen inspiracji weekend i zapraszamy do udziału w kolejnych naszych konkursach!