Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić w cienkie paski, zamarynować w oleju i przyprawie kebab. Usmażyć na złoto, odstawić.
  • Papryki i cebulę pokroić w kostkę lub paski, pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać paprykę i cebulę, smażyć przez 2-3 minuty, a następnie dodać pokrojone pomidory oraz odsączoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i świeżą kolendrą, wymieszać z kurczakiem i odstawić. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Na placku tortilli ułożyć 1/3 farszu, posypać serem, przykryć drugim plackiem, zapiec w grillu, aż ser się rozpuści.
  • Pokroić w trójkąty i podawać np. z sosem czosnkowym.