Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Wszystkie składniki na burgery połączyć w misce, dodając tyle bułki tartej lub kaszy, aby masa była plastyczna.
  • Formować burgery, smarując każdego delikatnie olejem.
  • Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach.
  • Przygotować guacamole: awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę.
  • Dodać posiekaną cebulkę, sok z limonki, kolendrę i doprawić solą.
  • Mieszać, aż masa będzie kremowa, ale wciąż pozostaną wyczuwalne kawałki awokado.
  • Bułki przekroić, zgrillować na patelni.
  • Jedną część posmarować guacamole, drugą majonezem.
  • Nałożyć burgery, sałatę, świeżą bazylię i pokrojonego ogórka.
  • Przykryć drugą połówką bułki, podawać na ciepło.