Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić.
  • Cebulkę drobno pokroić, podsmażyć na patelni.
  • Dodać wołowinę, doprawić przyprawą meksykańską, smażyć kilka minut, aż płyn się zredukuje.
  • Mięso wymieszać z kukurydzą, fasolką i ryżem. Nadziewać farszem każdy placek tortilli, zwijać w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym - jeden obok drugiego.
  • Przygotować sos: w małym garnuszku rozgrzać olej, dodać paprykę ostrą oraz mąkę - chwilę smażyć (powstanie gęsta pasta).
  • Dodać passatę pomidorową oraz szklankę wody, oregano i sól.
  • Gotować ok. 10 minut, a następnie polać przygotowane tortille.
  • Posypać startym cheddarem, zapiekać ok. 20 minut.
  • Podawać z kolendrą i limonką.