Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić.
- Cebulkę drobno pokroić, podsmażyć na patelni.
- Dodać wołowinę, doprawić przyprawą meksykańską, smażyć kilka minut, aż płyn się zredukuje.
- Mięso wymieszać z kukurydzą, fasolką i ryżem. Nadziewać farszem każdy placek tortilli, zwijać w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym - jeden obok drugiego.
- Przygotować sos: w małym garnuszku rozgrzać olej, dodać paprykę ostrą oraz mąkę - chwilę smażyć (powstanie gęsta pasta).
- Dodać passatę pomidorową oraz szklankę wody, oregano i sól.
- Gotować ok. 10 minut, a następnie polać przygotowane tortille.
- Posypać startym cheddarem, zapiekać ok. 20 minut.
- Podawać z kolendrą i limonką.