Nasi dzisiejsi bohaterowie często goszczą na naszych stołach. Zapraszamy ich na codzienne obiady i specjalne okazje. Kto w końcu nie spotkał kotletów na weselu? Jednak zazwyczaj pojawiają się oni w tym samym wydaniu – ubrani w zwykłą panierkę z bułki tartej, czasami wzbogaconą mąką; w swoim naturalnym owalnym kształcie; niektórzy rozbici na płasko. Wprawdzie są bardzo lubiani i nikt nie zarzuca im, że się przejedli, jednak dobrym pomysłem byłoby przygotowanie ich w nowej formie. Co powiedzielibyście na podanie ich na talerzu w oryginaly i bardziej stylowy sposób? Weźmy się za nasze ulubione kotlety i odmieńmy ich kulinarny los.
Piękno płynie z wnętrza
Wszyscy wiedzą, że to wnętrze liczy się najbardziej przy dłuższej znajomości. Ponieważ nasi bohaterowie są z nami od tak dawna, to warto pomyśleć o dodaniu czegoś nowego do ich wnętrza. Do środka kotletów mielonych można włożyć gotowane jajka. Nie dość, że taki zabieg odmieni ich smak, to podane w pokrojonej formie, będą prezentowały się apetycznie ze swoim żółto-białym wnętrzem. Przepis na ten specjał znajdziecie na: https://smakistyl.pl/kotlety-mielone-z-jajkiem.html.
Kotlety z jajek nigdy nie chciały czuć się gorsze, dlatego również domagają się małej odmiany. Przygotowując masę, z której je ulepimy, polecamy wam dodać zielonego szczypiorku, który świetnie będzie komponował się z ich jasnym wnętrzem. Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, to kotlety z jajek z dodatkiem żółtego sera zmienią się nie do poznania.