Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować mięso: nóżki umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do mięs i odrobiną oleju, zamarynować.
- Piekarnik nagrzać do 190 C. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Dodać pokrojoną w ósemki cebulę, posypać majerankiem, ułożyć obrane i wydrążone kawałki jabłek.
- Przykryć, piec ok 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i złociste.
- Wszystkie warzywa na puree przełożyć do garnka, zalać mlekiem i dodać ½ szklanki wody.
- Dodać sól, przykryć, gotować ok 30 minut aż warzywa będą miękkie.
- Zmiksować na gładkie puree, doprawić przyprawą warzywną i wymieszać ze startym parmezanem.
- Podawać z kaczką i pomidorkami