Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Steki osuszyć, natrzeć przyprawą grill klasyczny oraz rozmarynem i oliwą.
- Schłodzić w lodówce, wyjąć 15 minut przed smażeniem.
- Przygotować pesto: wszystkie składniki zmiksować tak, aby orzeszki nadal pozostały wyczuwalne.
- Doprawić solą w miarę potrzeby.
- Rozgrzać grilla lub patelnię grillową.
- Smażyć mięso przez 2 minuty z jednej strony, następnie obrócić i grillować kolejne 2-3 minuty, po czym ponownie je obrócić i - w zależności od grubości mięsa, powtarzać czynność jeszcze kilkukrotnie, obracając steki co ok. 30-40 sekund.
- Odstawić na deskę aby odpoczęły.
- Wymieszać majonez, chrzan i musztardę, posmarować sosem bagietkę z jednej strony, a z drugiej nałożyć pesto.
- Steki pokroić w grube plastry, ułożyć w środku razem z rukolą i plastrami ogórka
- Podawać, kiedy mięso jest jeszcze ciepłe.