Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Steki osuszyć, natrzeć przyprawą grill klasyczny oraz rozmarynem i oliwą.
  • Schłodzić w lodówce, wyjąć 15 minut przed smażeniem.
  • Przygotować pesto: wszystkie składniki zmiksować tak, aby orzeszki nadal pozostały wyczuwalne.
  • Doprawić solą w miarę potrzeby.
  • Rozgrzać grilla lub patelnię grillową.
  • Smażyć mięso przez 2 minuty z jednej strony, następnie obrócić i grillować kolejne 2-3 minuty, po czym ponownie je obrócić i - w zależności od grubości mięsa, powtarzać czynność jeszcze kilkukrotnie, obracając steki co ok. 30-40 sekund.
  • Odstawić  na deskę aby odpoczęły.
  • Wymieszać majonez, chrzan i musztardę, posmarować sosem bagietkę z jednej strony, a z drugiej nałożyć pesto.
  • Steki pokroić w grube plastry, ułożyć w środku razem z rukolą i plastrami ogórka
  • Podawać, kiedy mięso jest jeszcze ciepłe.