Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
-
Rostbef oczyścić z błon, pokroić w cienkie paski.
-
Dodać sos sojowy, pieprz i miód, wymieszać, odstawić na 10 minut.
-
W tym czasie przygotować salsę: ogórka obrać, pokroić we wstążki/ można uzyć obieraczki do warzyw/, przełożyć do miseczki.
-
Papryczkę chili posiekać, dodać do ogórka, doprawić sokiem z limonki, oliwą, posiekaną świeżą kolendrą oraz solą i cukrem.
-
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać rostbef.
-
Smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony, co jakiś czas przewracać. Mięso powinno być mocno przyrumienione. ale miękkie.
-
Wymieszać wszystkie składniki sosu i posmarować nim bagietki.
-
Nałożyć salsę z ogórka oraz gorące mięso, na górę ułożyć świeżą rukolę.