Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować ketchup - pomidory pokroić, cebulę i czosnek posiekać.
- W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek.
- Dodać pomidory i dusić ok. 20-30 minut, aż część płynu odparuje.
- Dodać koncentrat, oregano, cukier i ocet, ponownie zagotować.
- Zmiksować blenderem na gładko, doprawić solą, schłodzić.
- Przygotować kofty - miętę posiekać.
- Mięso mielone połączyć z przyprawą Grill Pikantny, jajkiem i bułką tartą oraz miętą.
- Uformować podłużne kotleciki, posmarować oliwą, lekko spłaszczyć.
- Patyczki również posmarować tłuszczem, nabić mięso.
- Grillować po kilka minut z każdej strony, co jakiś czas obracając.
- Podawać z domowym ketchupem.