Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Przygotować ketchup - pomidory pokroić, cebulę i czosnek posiekać.
  • W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek.
  • Dodać pomidory i dusić ok. 20-30 minut, aż część płynu odparuje.
  • Dodać koncentrat, oregano, cukier i ocet, ponownie zagotować.
  • Zmiksować blenderem na gładko, doprawić solą, schłodzić.
  • Przygotować kofty - miętę posiekać.
  • Mięso mielone połączyć z przyprawą Grill Pikantny, jajkiem i bułką tartą oraz miętą.
  • Uformować podłużne kotleciki, posmarować oliwą, lekko spłaszczyć.
  • Patyczki również posmarować tłuszczem, nabić mięso.
  • Grillować po kilka minut z każdej strony, co jakiś czas obracając.
  • Podawać z domowym ketchupem.