Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 180 st. C (z termoobiegiem).

  • Masło przełożyć do miski, utrzeć z cukrem, skórką z pomarańczy i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę (ok. 5 minut).

  • Stopniowo dodawać po jednym jajku, dalej miksując na najwyższych obrotach.

  • Mąkę, przyprawę do piernika i proszek połączyć ze sobą, dodawać do masy maślanej na zmianę z mlekiem, mieszając delikatnie szpatułką.

  • Przełożyć do papierowych papilotek na muffiny i piec ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Ostudzić.

  • Przygotować krem. Schłodzoną śmietankkę ubić z cukrem pudrem. Z pomocą szpatułki połączyć delikatnie z mascarpone, dodać skórkę z pomarańczy i barwnik. Przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować ostudzone muffiny.

  • Przechowywać w lodówce