Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Schab pokroić na kotlety, cienko rozklepać tłuczkiem.
  • Natrzeć solą oraz pieprzem mielonym.
  • Przełożyć do pojemnika.
  • Cebulę pokroić na plastry, obłożyć nią mięso, zalać mlekiem.
  • Odstawić do lodówki na minimum 30 minut, jednak im dłużej mięso będzie się marynować, tym będzie bardziej kruche i aromatyczne.
  • Odsączyć kotlety z nadmiaru mleka.
  • Przygotować 3 płaskie naczynia - na mąkę, jajka i bułkę tartą.
  • Panierować kolejno kotlety w mące, jajku i bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu - po ok. 3-4 minuty z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami - puree, mizerią czy sałatką.