Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Pieczarki drobno pokroić, rozgrzać masło na patelni, dodać grzyby, posolić i smażyć, aż płyn odparuje, ok 5-6 minut.
- Przełożyć pieczarki do miski, ostudzić.
- Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ⅓ szklanki zimnej wody, wyrabiać, aż masa będzie jednolita.
- Dodać bułkę tartą, jajo i przyprawę do mięsa mielonego, wszystko wymieszać, dodać pieczarki i odstawić na 10 minut do lodówki.
- Po tym czasie uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
- Piekarnik rozgrzać do 190 st. C Olej lub smalec rozgrzać na patelni, smażyć kotlety po 3 minuty z każdej strony.
- Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut - dzięki temu mięso dopiecze się w środku, ale nadal będzie soczyste.