Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Pieczarki drobno pokroić, rozgrzać masło na patelni, dodać grzyby, posolić i smażyć, aż płyn odparuje, ok 5-6 minut.
  • Przełożyć pieczarki do miski, ostudzić.
  • Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ⅓ szklanki zimnej wody, wyrabiać, aż masa będzie jednolita.
  • Dodać bułkę tartą, jajo i przyprawę do mięsa mielonego, wszystko wymieszać, dodać pieczarki i odstawić na 10 minut do lodówki.
  • Po tym czasie uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 st. C Olej lub smalec rozgrzać na patelni, smażyć kotlety po 3 minuty z każdej strony.
  • Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut - dzięki temu mięso dopiecze się w środku, ale nadal będzie soczyste.