Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piersi umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i natrzeć przyprawą do kurczaka pikantną.
  • Obsmażyć na oleju na złoty kolor.
  • Cebulę i marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, zalać winem i poczekać aż część płynu odparuje. Dodać pomidory, zagotować, zblendować.
  • Sos wymieszać z kurczakiem i przyprawami, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C.
  • W tym czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu.
  • Brokuł umyć, podzielić na różyczki, wrzucić na gotującą się wodę, odcedzić po 3 minutach.
  • Gorącego kurczaka podawać z ryżem i brokułami.