Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Dynię pokroić w kosteczkę, kalafiora podzielić na różyczki.
  • Warzywa skropić oliwą, posypać słodką papryką, czosnkiem i łyżeczką soli. Piec w 190 C ok. 20 minut.
  • W międzyczasie kurczaka pokroić na mniejsze fileciki, skropić oliwą, natrzeć przyprawą do kurczaka.
  • Smażyć na rozgrzanej patelni ok. 10-12 minut, aż będzie złoty.
  • Kuskus zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut, aż wchłonie wodę.
  • Natkę posiekać. Jogurt wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny.
  • Warzywa wymieszać z kuskusem, przełożyć na talerze.
  • Posypać natką, ułożyć mięso.
  • Podawać z jogurtem i pestkami dyni.