Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Cebulę pokroić w pióra, paprykę umyć i oczyścić z błon, pokroić w kostkę.
  • Czosnek i chilli drobno posiekać.
  • Bataty oczyścić, pokroić w kostkę, pieczarki i marchewkę pokroić w plasterki.
  • Na patelni lub w większym rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, a następnie dodać bataty i paprykę.
  • Smażyć ok 5-7 minut, następnie dodać czosnek i chilli, smażyć jeszcze minutę i dodać pieczarki.
  • Wlać pomidory pelati i wszystko wymieszać.
  • Dodać słodką paprykę i sól.
  • Gotować ok. 20-30 minut, aż bataty będą miękkie, a pomidory lekko się zredukują do gęstego sosu.
  • Dodać cieciorkę, zagotować.