Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik rozgrzać do temp. 160 C.
- Nerkowce przełożyć na blachę, polać łyżką oliwy, posolić i piec ok. 8-10 minut, aż uzyskają złoty kolor. Wystudzić.
- Szparagi umyć, odciąć końcówki. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę, gotować minutę i przelać zimną wodą.
- Z cukinii zrobić makaron za pomocą obieraczki do warzyw, tworząc długie, cienkie paseczki.
- Bób gotować ok. 5 minut, następnie obrać ze skórek.
- W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki sosu, łącznie z uprażonymi wcześniej orzechami nerkowca.
- Zmiksować, w razie potrzeby dolewając wody. Wymieszać z przygotowanymi wcześniej warzywami.
- Podawać jako mniejsze danie lub dodatek, np. do mięs z grilla.