Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
-
Wołowinę umyć, osuszyć i oczyścić z błon i białych przerostów.
-
Pokroić w cienkie paski, dodać łyżkę oleju i przyprawy.
-
Wstawić do lodówki na 10 minut.
-
W tym czasie przygotować sałatkę: ogórka i pomidory pokroić w drobną kostkę, posiekać cebulę i kolendrę, wlać oliwę, doprawić solą, sokiem z limonki, wymieszać, odstawić.
-
Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowaną wołowinę do uzyskania brązowego koloru, co chwilę przewracając.
-
Tortille pszenne podgrzać na suchej patelni, ok. 20 sekund z każdej strony.
-
Ułożyć na nich smażoną wołowinę, dodać przygotowaną sałatkę i sałatę rzymską.
-
Na to łyżka śmietany i świeże, posiekane chili.
-
Zwinąć tortille.