Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Wołowinę umyć, osuszyć i oczyścić z błon i białych przerostów.

  • Pokroić w cienkie paski, dodać łyżkę oleju i przyprawę do kuchni meksykańskiej.

  • Wstawić do lodówki na 10 minut.

  • W tym czasie przygotować sałatkę: ogórka i pomidory pokroić w drobną kostkę, posiekać cebulę i kolendrę, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem, sokiem z limonki, wymieszać, odstawić.

  • Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowaną wołowinę do uzyskania brązowego koloru, co chwilę przewracając.

  • Tortille pszenne podgrzać na suchej patelni, ok. 20 sekund z każdej strony.

  • Ułożyć na nich smażoną wołowinę, dodać przygotowaną sałatkę i sałatę rzymską.

  • Na to łyżka śmietany i świeże, posiekane chili.

  • Zwinąć tortille.