Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Wieprzowinę umyć, osuszyć i oczyścić z błon i zrostów.

  • Pokroić w niedużą kostkę, dodać przyprawę do kuchni meksykańskiej i 1 łyżkę oleju, dokładnie wysmarować mięso, odstawić.

  • Ryż ugotować.

  • Kukurydzę i fasolę odsączyć, chili drobno posiekać usuwając pestki.

  • Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać wieprzowinę i smażyć do uzyskania brązowego koloru, co jakiś czas mieszając.

  • Dodać 1/4 szklanki wody, przykryć i dusić ok. 10 minut na małym ogniu.

  • Po tym czasie dodać kukurydzę, fasolę i posiekane chili, ponownie doprowadzić do wrzenia.

  • Dodać ryż, odstawić.

  • Tortille podgrzać na suchej patelni, ok. 20 sekund z każdej strony.

  • Nałożyć przygotowany farsz, polać kwaśną śmietaną, skropić limonką i posypać kolendrą.

  • Zwinąć tortille.