Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
-
Wieprzowinę umyć, osuszyć i oczyścić z błon i zrostów.
-
Pokroić w niedużą kostkę, dodać przyprawę do kuchni meksykańskiej i 1 łyżkę oleju, dokładnie wysmarować mięso, odstawić.
-
Ryż ugotować.
-
Kukurydzę i fasolę odsączyć, chili drobno posiekać usuwając pestki.
-
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać wieprzowinę i smażyć do uzyskania brązowego koloru, co jakiś czas mieszając.
-
Dodać 1/4 szklanki wody, przykryć i dusić ok. 10 minut na małym ogniu.
-
Po tym czasie dodać kukurydzę, fasolę i posiekane chili, ponownie doprowadzić do wrzenia.
-
Dodać ryż, odstawić.
-
Tortille podgrzać na suchej patelni, ok. 20 sekund z każdej strony.
-
Nałożyć przygotowany farsz, polać kwaśną śmietaną, skropić limonką i posypać kolendrą.
-
Zwinąć tortille.