Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 190 st. C (z termoobiegiem).

  • Mąkę, proszek, kakao połączyć ze sobą w jednej misce.

  • Jaja utrzeć z cukrem na kogel mogel i naprzemiennie dodawać mleko, olej, suche składniki i ucierać dalej.

  • Do gładkiej masy dodać posiekaną czekoladę, przełożyć do papierowych lub silikonowych papilotek na muffiny.

  • Piec ok. 25 minut do suchego patyczka.

  • Przygotować polewę. Cukier połączyć z kakao, wymieszać z wodą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (ustawiając miskę na garnku z gotującą się wodą), dodać do cukru z kakao, wymieszać do połączenia się składników. Gotową polewą posmarować muffiny, udekorować truskawkami.