Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów

Krem z groszku:

  • W garnku rozgrzać olej i masło, dodać pokrojone na kawałki cebulę i por. Smażyć przez 2-3 minuty, a następnie zalać 2 litrami wody. Dodać przyprawę warzywną i gotować ok. 20 minut na małym ogniu.
  • Do wywaru dodać groszek, zagotować. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem, doprawić solą i pieprzem.

Paszteciki:

  • Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Z ciasta francuskiego wycinać okręgi (np. za pomocą szklanki), wylepiać formę na muffiny, wcześniej wyłożoną arkuszami papieru do pieczenia. Ciasto wypełnić mięsem, zapiekać ok. 25-30 minut, aż spód będzie upieczony na złoty kolor. 

 

  • Gorącą zupę przelać do talerzy, na wierzchu ułożyć paszteciki. Polać sosem barbecue.