Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. 
  • Kminek i pieprz rozgnieść w moździerzu.
  • Mięso posolić ze wszystkich stron, włożyć do rondla. Posypać cebulą, czosnkiem, papryką, kminkiem i pieprzem, dodać liść laurowy. 
  • Na wierzch położyć łyżkę smalcu. Podlać ½ szklanki wody, przykryć i piec w temperaturze 180 st. C, aż mięso będzie miękkie w środku (ok. 20 - 25 minut).
  • Od czasu do czasu podlewać je sosem z pieczenia.
  • Na koniec odkryć je na 5 minut, by wierzch się przypiekł. 
  • Następnie ostudzić i pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia, po czym jeszcze raz wstawić do piekarnika na 5 - 7 minut.
  • Podawać posypane pietruszką.