Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę.
- Kminek i pieprz rozgnieść w moździerzu.
- Mięso posolić ze wszystkich stron, włożyć do rondla. Posypać cebulą, czosnkiem, papryką, kminkiem i pieprzem, dodać liść laurowy.
- Na wierzch położyć łyżkę smalcu. Podlać ½ szklanki wody, przykryć i piec w temperaturze 180 st. C, aż mięso będzie miękkie w środku (ok. 20 - 25 minut).
- Od czasu do czasu podlewać je sosem z pieczenia.
- Na koniec odkryć je na 5 minut, by wierzch się przypiekł.
- Następnie ostudzić i pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia, po czym jeszcze raz wstawić do piekarnika na 5 - 7 minut.
- Podawać posypane pietruszką.