Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Mąkę wymieszać z solą, dodać wrzątek i olej, wyrabiać przez kilka minut, aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić na 30 minut.
  • Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości. Przepuścić przez praskę razem z tofu, ostudzić.
  • Cebulę posiekać, zeszklić, dodać do ziemniaków razem z płatkami drożdżowymi, szczypiorkiem i majerankiem, doprawić solą i pieprzem.
  • Ciasto na pierogi rozwałkować na cienki placek, wycinać okręgi i nakładać po 1-2 łyżeczki farszu, zlepiając na brzegach.
  • Gotować w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty od wypłynięcia.
  • Boczek drobno kroimy,smażymy aż będzie chrupiący. Posypujemy pierogi.