Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Przygotować sos: na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać listek laurowy, zalać winem, poczekać chwilę, aż odparuje. Dodać piwo i przecier pomidorowy, gotować ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, dolać czerwone wino i redukować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku, zblendować na gładki sos.
  • Piekarnik rozgrzać do temp. 200 st. C.
  • Chleb stostować, aby był bardziej chrupiący.
  • Kiełbaski, jajka i rostbef usmażyć na patelni.
  • Na blasze układać kolejno: pieczywo, wołowinę, kiełbaski, następnie kolejną kromkę, szynkę i jajko, przykryć trzecią kromką chleba, posypać serem i zapiekać ok. 8 minut. Polać obficie sosem.