Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Mięso mielone przełożyć do miski, dodać bułkę tartą, przyprawę i jaja. Wymieszać.
  • Mokrymi dłońmi formować okrągłe pulpety. Dużą patelnię rozgrzać, wlać olej, obsmażać kotleciki na złoty kolor z każdej strony, przełożyć na blaszkę.
  • Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
  • Dynię pokroić w kostkę, usuwając nasiona.
  • W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać dynię, pokrojoną cebulę i czosnek.
  • Chwilę smażyć, dodać przyprawę do leczo, pomidory pelati i zagotować.
  • Garnek przykryć, dusić warzywa ok. 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Po tym czasie dodać mleko kokosowe i zmiksować na gładki sos.
  • Doprawić solą i wymieszać z upieczonymi pulpecikami.