Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Mięso mielone przełożyć do miski, dodać bułkę tartą, przyprawę i jaja. Wymieszać.
- Mokrymi dłońmi formować okrągłe pulpety. Dużą patelnię rozgrzać, wlać olej, obsmażać kotleciki na złoty kolor z każdej strony, przełożyć na blaszkę.
- Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
- Dynię pokroić w kostkę, usuwając nasiona.
- W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać dynię, pokrojoną cebulę i czosnek.
- Chwilę smażyć, dodać przyprawę do leczo, pomidory pelati i zagotować.
- Garnek przykryć, dusić warzywa ok. 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
- Po tym czasie dodać mleko kokosowe i zmiksować na gładki sos.
- Doprawić solą i wymieszać z upieczonymi pulpecikami.