Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów

  Przygotować zupę krem:

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, pora i paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
  • Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, ok 2-3 minuty, posypać przyprawą meksykańską, a  następnie dodać pomidory pelati i ok. 4 szklanki wody.
  • Przykryć, gotować ok. 20 minut do miękkości warzyw.
  • Zupę zblendować na gładko, doprawić solą i pieprzem.

  Przygotować salsę:

  • Awokado drobno pokroić w kosteczkę, wymieszać z kukurydzą i fasolą, polać oliwą, sokiem z limonki i doprawić solą.
  • Zupę podawać z zimną salsą, świeżą kolendrą i - opcjonalnie - kukurydzianymi chipsami.