Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy, podzielić na mniejsze kawałki.
  • Cebulkę pokroić w cienkie krążki, pomidorki przekroić na pół.
  • Groszek cukrowy wrzucić na gotującą się wodę, gotować ok. 2-3 minuty.
  • Sałatę rzymską porwać na mniejsze kawałki, przełożyć do dużej miski.
  • Przygotować sos: w wysokim naczyniu połączyć olej, majonez, 2-3 anchois, białą gorczycę i 100 ml wody, zmiksować blenderem ręcznym, zalać sosem sałatę.
  • Na wierzch ułożyć kolejno: jaja, cebulkę, pomidorki, oliwki, tuńczyka i groszek cukrowy.