Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 3 głosów
  • Przygotować sos – wymieszać ocet z solą, pieprzem, musztardą i miodem, dodać drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła do sałatek. Cały czas mieszając, dodawać oliwę. Mieszać tak długo, aż składniki utworzą gładki sos.
  • Po przygotowaniu sosu posypać delikatnie pierś z kurczaka przyprawą do kurczaka, ułożyć na patelni grillowej i grillować po kilka minut z każdej strony. Odstawić do wystygnięcia, następnie pokroić w paski.
  • Paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a ogórka i rzodkiewki w plastry.
  • Do miski włożyć mix sałat, dodać pokrojone wcześniej warzywa i delikatnie wymieszać.
  • Na wierzchu ułożyć pierś z kurczaka.
  • Przed podaniem polać sosem winegret.