Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować sos – wymieszać ocet z solą, pieprzem, musztardą i miodem, dodać drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła do sałatek. Cały czas mieszając, dodawać oliwę. Mieszać tak długo, aż składniki utworzą gładki sos.
- Po przygotowaniu sosu posypać delikatnie pierś z kurczaka przyprawą do kurczaka, ułożyć na patelni grillowej i grillować po kilka minut z każdej strony. Odstawić do wystygnięcia, następnie pokroić w paski.
- Paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a ogórka i rzodkiewki w plastry.
- Do miski włożyć mix sałat, dodać pokrojone wcześniej warzywa i delikatnie wymieszać.
- Na wierzchu ułożyć pierś z kurczaka.
- Przed podaniem polać sosem winegret.