Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik nagrzać do 230 st. C.
- Cukinię pokroić, przełożyć do miski. Dodać 2-3 łyżki oleju oraz 2 łyżki przyprawy do leczo, odstawić.
- Ziemniaki umyć, wyszorować, przekroić na połówki lub ćwiartki. Dodać kilka łyżek oleju i przyprawę do frytek i ziemniaków, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec ok. 30 minut, obracając ziemniaki dwukrotnie.
- W garnku zagotować wodę, dodać bób i gotować przez 4-5 minut do miękkości, a następnie odcedzić i obrać.
- Rzodkiewkę umyć, pokroić i na ćwiartki.
- Zamarynowaną cukinię dusić na patelni ok. 5 minut.
- Do dużej miski przełożyć upieczone ziemniaki, cukinię, bób i szpinak, posypać rzodkiewką i świeżym koperkiem.