Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Mięso oczyścić z błon, delikatnie rozciąć tak, aby można było swobodnie je nafaszerować.
  • Z dwóch stron schab nasmarować olejem i natrzeć przyprawą do mięs Appetita, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą.
  • Do środka mięsa wcisnąć odciśnięte na sicie morele. Zwinąć ciasno w roladę, wbić na końce szpikulce lub najlepiej zawiązać sznurkiem.
  • Obsmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor, wsadzić do rękawa do pieczenia razem ze świeżym rozmarynem.
  • Piec ok. 2 godziny - przez pierwsze 30 minut w 200 stopniach, a następnie w 170.
  • Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i zrumienić wierzch schabu, dopiekając mięso przez kolejne 20 min w 200 C.