Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik nagrzać do temperatury 175 st. C (z termoobiegiem).
- Okrągłą tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
- Masło rozpuścić w rondelku. Ciastka zmiksować i wymieszać z masłem.
- Przełożyć do przygotowanej tortownicy, równomiernie rozłożyć na spodzie, przyciskając masę łyżką. Odstawić.
- W dużej misce umieścić wszystkie składniki sernika.
- Krótko zmiksować na gładką masę, używając miksera ręcznego lub robota planetarnego, tylko do połączenia się składników.
- Przełożyć do tortownicy, piec 60 minut, wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić w formie, a następnie schłodzić w lodówce.
- Na schłodzony wierzch sernika rozsmarować masę kajmakową, rozprowadzając ją równomiernie po całym cieście.
- Przechowywać w lodówce.