Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 175 st. C (z termoobiegiem).
  • Okrągłą tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Masło rozpuścić w rondelku. Ciastka zmiksować i wymieszać z masłem.
  • Przełożyć do przygotowanej tortownicy, równomiernie rozłożyć na spodzie, przyciskając masę łyżką. Odstawić.
  • W dużej misce umieścić wszystkie składniki sernika.
  • Krótko zmiksować na gładką masę, używając miksera ręcznego lub robota planetarnego, tylko do połączenia się składników.
  • Przełożyć do tortownicy, piec 60 minut, wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić w formie, a następnie schłodzić w lodówce.
  • Na schłodzony wierzch sernika rozsmarować masę kajmakową, rozprowadzając ją równomiernie po całym cieście.
  • Przechowywać w lodówce.