Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Mąkę, proszek do pieczenia i skrobię połączyć w jednej misce, odstawić.
  • W drugiej, większej misce ubijać jaja z cukrem, aż do podwojenia objętości.
  • Dodać aromat rumowy oraz majonez - cały czas ubijając.
  • Do delikatnej masy dodać suche składniki oraz rum, wymieszać szpatułką do połączenia.
  • Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
  • Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
  • Ostrożnie przelać masę do formy, piec ok. 50 minut, aż do suchego patyczka.
  • Całkowicie ostudzić i wyjąć ciasto z formy.
  • W czystej misce utrzeć cukier puder z mlekiem i dodawać tyle soku z cytryny, aby lukier był gładki i półpłynny.
  • Polać ostudzone ciasto.