Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Na patelni rozgrzej trochę oleju.
  • Dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż będzie dobrze usmażone.
  • Dodaj Przyprawę do mięsa mielonego Appetita, pieprz oraz szczyptę soli.
  • Kontynuuj smażenie, aż mięso będzie gotowe.
  • W międzyczasie, odsącz kukurydzę z puszki i umieść ją w misce.
  • Pokrój paprykę, papryczkę chili, cebulę i awokado na drobne kawałki i dodaj do kukurydzy.
  • Skrop sokiem z limonki mięso mielone na patelni i wymieszaj.
  • Puszkę pomidorów  dodaj do mięsa mielonego na patelni.
  • Gotuj przez kilka minut, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.
  • Rozgrzej tortille na suchej patelni przez kilka sekund z każdej strony, aż będą elastyczne i ciepłe.
  • Na każdej tortilli nałóż mieszankę mięsa mielonego, kukurydzy i warzyw.
  • Posyp całość pietruszką lub kolendrą do dekoracji.
  • Złóż tortille na pół, tworząc tacosy.