Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Na patelni rozgrzej trochę oleju.
- Dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż będzie dobrze usmażone.
- Dodaj Przyprawę do mięsa mielonego Appetita, pieprz oraz szczyptę soli.
- Kontynuuj smażenie, aż mięso będzie gotowe.
- W międzyczasie, odsącz kukurydzę z puszki i umieść ją w misce.
- Pokrój paprykę, papryczkę chili, cebulę i awokado na drobne kawałki i dodaj do kukurydzy.
- Skrop sokiem z limonki mięso mielone na patelni i wymieszaj.
- Puszkę pomidorów dodaj do mięsa mielonego na patelni.
- Gotuj przez kilka minut, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.
- Rozgrzej tortille na suchej patelni przez kilka sekund z każdej strony, aż będą elastyczne i ciepłe.
- Na każdej tortilli nałóż mieszankę mięsa mielonego, kukurydzy i warzyw.
- Posyp całość pietruszką lub kolendrą do dekoracji.
- Złóż tortille na pół, tworząc tacosy.