Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 2 głosów
  • Kukurydzę i groszek ugotować (jeśli warzywa są z puszki, to należy pominąć ten krok).
  • Dokładnie odcedzić i odstawić do całkowitego ostudzenia.
  • Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić czosnek i cebulkę, przełożyć do miski z kukurydzą i groszkiem.
  • W osobnej misce wymieszać tofu, wszystkie przyprawy, mąkę z ciecierzycy, napój roślinny oraz sok z limonki.
  • Dodać przygotowane wcześniej warzywa, połączyć.
  • Na dużej patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce masy.
  • Smażyć na średniej mocy palnika, ok. 2-3 minuty z każdej strony.
  • Przełożyć na ręcznik papierowy, podawać od razu.