Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Kukurydzę i groszek ugotować (jeśli warzywa są z puszki, to należy pominąć ten krok).
- Dokładnie odcedzić i odstawić do całkowitego ostudzenia.
- Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
- Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić czosnek i cebulkę, przełożyć do miski z kukurydzą i groszkiem.
- W osobnej misce wymieszać tofu, wszystkie przyprawy, mąkę z ciecierzycy, napój roślinny oraz sok z limonki.
- Dodać przygotowane wcześniej warzywa, połączyć.
- Na dużej patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce masy.
- Smażyć na średniej mocy palnika, ok. 2-3 minuty z każdej strony.
- Przełożyć na ręcznik papierowy, podawać od razu.