Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- W małej miseczce lub słoiczku wymieszaj ocet winny lub octem jabłkowym z musztardą.
- Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, stale mieszając, aby składniki się połączyły.
- Możesz użyć trzepaczki lub zamknąć słoik i wstrząsnąć, aby wszystko się dobrze połączyło.
- Dodaj miód lub syrop klonowy (jeśli używasz) i dokładnie wymieszaj.
- Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
- Wymieszaj czosnek granulowany z odrobiną soli i pieprzu.
- Natrzyj marynatą filety z kurczaka i odstaw na 30 minut.
- Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
- Grilluj filety z kurczaka z obu stron, aż będą dobrze wypieczone i miękkie.
- Odstaw na bok, aby ostygły, a następnie pokrój w paski.
- Na dużym talerzu lub w misce ułóż mix sałat.
- Dodaj pomidorki koktajlowe na sałatkę.
- Polej sałatkę sosem vinegret.
- Ułóż pokrojoną w paski pierś z kurczaka na wierzchu sałatki.
- Pokrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżką.
- Posyp sałatkę sezamem i płatkami chilli.
- Dodaj jadalne kwiatki do dekoracji.