Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 4 głosów

 

  • Odciąć wierzch bułek i wydrążyć środek, tworząc miejsce na nadzienie.
  • Pieczarki drobno posiekać.
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym maśle lub oliwie.
  • Dodać pieczarki, doprawić solą i słodką papryką, smażyć do odparowania wody (ok. 5 minut).
  • Do każdej bułki włożyć porcję farszu pieczarkowego i posypać startym serem.
  • Wbić jajko do każdej bułki.
  • Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15–20 minut, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.
  • Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem