Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Makaron gotować w lekko osolonej wodzie chwilę krócej niż al dente.
  • Na kilku łyżkach oliwy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, marchew oraz paprykę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Dusić chwilę do uzyskania miękkości warzyw. Doprawić pod koniec przyprawą kuchni włoskiej z suszonymi pomidorami.
  • Dodać pomidory z puszki i zagotować.
  • Wszystko razem dokładnie wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem.
  • Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i posypać tartym serem.
  • Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać 25 minut pod przykryciem.