Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 180 st. C (z termoobiegiem).
  • Masło przełożyć do miski, utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę (ok. 5 minut). Stopniowo dodawać po jednym jajku, dalej miksując na najwyższych obrotach.
  • Mąkę i proszek połączyć ze sobą, dodawać do masy maślanej na zmianę z mlekiem, mieszając delikatnie szpatułką.
  • Przełożyć do papierowych papilotek na muffiny i piec ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Ostudzić.
  • Przygotować krem. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować ostudzone babeczki.
  • Z masy cukrowej wyciąć podłużne uszy. Za pomocą różowego barwnika pomalować masę tak, aby przypominała uszy królika. Udekorować nimi gotowe babeczki.