Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik nagrzać do 180 st. C (z termoobiegiem).
- Masło przełożyć do miski, utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę (ok. 5 minut).
- Stopniowo dodawać po jednym jajku, dalej miksując na najwyższych obrotach.
- Mąkę i proszek połączyć ze sobą, dodawać do masy maślanej na zmianę z mlekiem, mieszając delikatnie szpatułką.
- Przełożyć do papierowych papilotek na muffiny i piec ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Ostudzić.
- Przygotować krem.
- Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować ostudzone babeczki.
- Z masy cukrowej wyciąć podłużne uszy.
- Za pomocą różowego barwnika pomalować masę tak, aby przypominała uszy królika.
- Udekorować nimi gotowe babeczki.