Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Kurczaka pokroić w paski lub kostkę, wymieszać z jogurtem, przyprawą curry i solą.
  • Odstawić do lodówki na min. 20 minut.
  • Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zamarynowanego wcześniej kurczaka, smażyć 3-5 minut, przełożyć do czystego naczynia.
  • Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, aż będzie delikatnie brązowe i zyska orzechowy aromat.
  • Dodać cebulę, smażyć 2-3 minuty, dodać czosnek i garam masalę, wymieszać i wlać pomidory.
  • Dusić ok. 20 minut, po czym zmiksować na gładki sos.
  • Dodać limonkę i śmietankę lub mleko kokosowe, doprawić cukrem i solą, wrzucić kurczaka i gotować jeszcze ok. 10 minut.
  • Podawać z ryżem i świeżą kolendrą.