Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st. C.
- Kurczaka pokroić w grubą kostkę, dodać przyprawę do kurczaka po węgiersku oraz oliwę, wymieszać.
- Smażyć kurczaka na rozgrzanej patelni, tylko do zezłocenia, następnie odstawić.
- Żółte papryki rozciąć u góry, delikatnie wyciągnąć pestki i białe błony, ułożyć papryki na papierze do pieczenia.
- Czerwoną paprykę, połowę oliwek i pomidory pokroić w kostkę, wymieszać z solą i tymiankiem oraz posiekanym czosnkiem, dodać do mięsa.
- Papryki nadziewać przygotowanym farszem, na wierzchu ułożyć ser feta i zapiekać ok. 45 minut, aż żółte papryki zmiękną.
- Przed podaniem dodać na wierzch resztą oliwek.