Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st. C.
  • Kurczaka pokroić w grubą kostkę, dodać przyprawę do kurczaka po węgiersku oraz oliwę, wymieszać.
  • Smażyć kurczaka na rozgrzanej patelni, tylko do zezłocenia, następnie odstawić.
  • Żółte papryki rozciąć u góry, delikatnie wyciągnąć pestki i białe błony, ułożyć papryki na papierze do pieczenia.
  • Czerwoną paprykę, połowę oliwek  i pomidory pokroić w kostkę, wymieszać z solą i tymiankiem oraz posiekanym czosnkiem, dodać do mięsa.
  • Papryki nadziewać przygotowanym farszem, na wierzchu ułożyć ser feta i zapiekać ok. 45 minut, aż żółte papryki zmiękną.
  • Przed podaniem dodać na wierzch resztą oliwek.