Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Przygotować sos: do słoiczka z zakrętką dodać wszystkie składniki dressingu, zamknąć i dobrze wstrząsnąć, aż sos będzie gładki.
  • Czosnek posiekać, pomarańczę wyfiletować.
  • Buraka obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Kurczaka pokroić w kostkę, dodać 2-3 łyżki oliwy i przyprawę do grilla pikantną. Usmażyć na patelni do uzyskania złotego koloru - ok 3 minuty z każdej strony, odstawić.
  • Na lekko rozgrzaną patelnię wrzucić jarmuż i posiekany czosnek, smażyć ok. 1-2 minuty, aż jarmuż zmięknie i nabierze intensywnego koloru.
  • Wymieszać z roszponką i polać dressingiem, przełożyć na talerz i ułożyć kolejno: kurczaka, buraka i filety z pomarańczy. Posypać kozim serem.