Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować spód sernika: ciasteczka zmiksować w blenderze.
- Masło rozpuścić, wymieszać z herbatnikami.
- Okrągłą formę o średnicy 23-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
- Przesypać ciastka i dokładnie ugnieść je na spodzie.
- Schłodzić w lodówce.
- Żelatynę wsypać do rondelka, dodać 5 łyżek zimnej wody, wymieszać i odstawić.
- Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, odstawić.
- W osobnej misce zmiksować twaróg, cukier, cukier wanilinowy i mascarpone oraz 300 g jeżyn.
- Żelatynę rozpuścić, uważając, aby nie podgrzać jej zbyt mocno.
- Dodać do masy twarogowej, cały czas miksując. Ubitą śmietanę połączyć z serem, delikatnie mieszając szpatułką.
- Dodać 100 g całych jeżyn, wymieszać i przelać do wcześniej przygotowanej formy.
- Na wierzchu ułożyć jeżyny i schłodzić przez noc w lodówce.