Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów

 

  • Przygotować spód sernika: ciasteczka zmiksować w blenderze.
  • Masło rozpuścić, wymieszać z herbatnikami.
  • Okrągłą formę o średnicy 23-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Przesypać ciastka i dokładnie ugnieść je na spodzie.
  • Schłodzić w lodówce.
  • Żelatynę wsypać do rondelka, dodać 5 łyżek zimnej wody, wymieszać i odstawić.
  • Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, odstawić.
  • W osobnej misce zmiksować twaróg, cukier, cukier wanilinowy i mascarpone oraz 300 g jeżyn.
  • Żelatynę rozpuścić, uważając, aby nie podgrzać jej zbyt mocno.
  • Dodać do masy twarogowej, cały czas miksując. Ubitą śmietanę połączyć z serem, delikatnie mieszając szpatułką.
  • Dodać 100 g całych jeżyn, wymieszać i przelać do wcześniej przygotowanej formy.
  • Na wierzchu ułożyć jeżyny i schłodzić przez noc w lodówce.